Voor grotere bedrijven is het maken van een marketingplan meestal vanzelfsprekend. KMO's en solopreneurs zijn daar over het algemeen minder mee bezig. Marketing wordt al snel iets dat ze tussendoor doen, als het even wat stiller is of als het aantal opdrachten dreigt stil te vallen.

Dat is jammer want een goed marketingplan geeft je heel wat voordelen:

 • Je hebt een tool die je helpt je doelstellingen te bereiken.
 • Je weet wat je moet doen om de juiste doelgroep
  doelgroep

  Een doelgroep is een specifieke groep mensen die je wil bereiken met jouw product of dienst. Het zijn de mensen die zich er het meest door aangesproken voelen. Hoe nauwkeuriger jij je doelgroep kan bepalen, hoe gemakkelijker het zal zijn om de juiste marketingacties te ondernemen.
  aan te spreken.
 • Je bouwt aan een lijst met warme leads.
 • Je zet leads sneller om in klanten.
 • Je verbetert de klantenrelaties en klantentevredenheid.
 • Je gaat efficiënter en gerichter om met je marketingbudget waardoor je uit hetzelfde budget meer resultaat haalt.
 • Je hebt een beter overzicht van je online en offline inspanningen waardoor je gerichter actie kan ondernemen.
 • Je ervaart minder ups en downs in de omzet van je bedrijf.

Het grootste voordeel van een goed marketingplan staat misschien nog niet in het lijstje hierboven en dat is: rust in je hoofd.
Je weet namelijk constant precies wat je moet doen om contact te houden met bestaande klanten én om nieuwe leads en klanten aan te trekken.

marketingplan maken

 

Schrijf reactie (0 Reacties)

online marketing

Wat is online marketingonline marketing

Dit is het verkopen van producten of diensten via digitale weg. Het is daarbij belangrijk om met de juiste strategieën de exacte doelgroep tot kopen te laten overgaan. De basis van online marketing is een grondig onderzoek en analyse zodat de juiste marketing strategieën gebruikt wordt.
?

Wil je als bedrijf groeien of zelfs gewoon blijven bestaan, dan zal je vroeg of laat aan de slag moeten met online marketing. Toch geraken veel ondernemers niet veel verder dan een website en het af en toe plaatsen van berichten op social media.

Dat is jammer, want internet biedt gigantisch veel mogelijkheden om constant nieuwe klanten aan te trekken.
Maar ik begrijp het ook wel. Online marketing lijkt ingewikkeld en tijdrovend en mogelijk heb je geen idee waar je moet beginnen

Als marketingexpert begeleid ik solopreneurs en KMO's bij het opzetten van een marketingstrategie die niet eindeloos energie kost maar die helpt je doelen te bereiken en gefocust te blijven.

Schrijf reactie (0 Reacties)

adwords 

 

Wat is Google Ads?

Google Ads
Google Ads

Google Ads is een advertentieprogramma van Google waarmee je een advertentie kan plaatsen in de zoekresultaten van Google. Die wordt getoond op basis van zoekwoorden die ingebracht worden. Je herkent de Ads aan het woordje “advertentie” en ze verschijnen zowel bovenaan als onderaan de organische (of onbetaalde) zoekresultaten.

(vroeger Google Adwords) is de advertentietool van Google
, waarbij advertenties getoond worden in de Google zoekresultaten.

De meest bekende versie van Google ads zijn tekstadvertenties zoals in het voorbeeld hieronder.

Schrijf reactie (0 Reacties)