sitemap robotstxt

Een sitemap en robots.txt file zijn eenvoudige hulpmiddelen om te communiceren met Google.

Wanneer je nieuwe content online zet, wordt die niet altijd onmiddellijk geïndexeerd door Google. In sommige gevallen kan dat zelfs behoorlijk lang duren.

Dat is niet zo vreemd als je weet dat er miljarden webpagina's online staan die allemaal moeten gevonden en geïndexeerd worden. Het kan dus gemakkelijk enkele weken duren voor Google jouw website of pagina gevonden heeft.

Hoe meer autoriteit je website heeft, hoe vaker Google zal langskomen om de wijzigingen te bekijken. Een bestaande website met veel bezoekers zal dus zijn nieuwe content veel sneller geïndexeerd zien dan een nieuwe website die nog maar net online staat.

Gelukkig hoeven we niet te gaan zitten wachten tot Google eens langskomt maar kunnen we Google een teken geven dat er nieuwe content klaarstaat om te indexeren. De tools die we daarvoor gebruiken zijn de sitemap en de robots.txt file.

Schrijf reactie (0 Reacties)

SEO spinnenweb

Wat is interne linkbuilding?

Spreken we over linkbuilding dan denken we op de eerste plaats aan het organiseren van links van andere websites naar onze eigen website.
Maar daarnaast bestaat er ook zoiets als interne linkbuilding of het leggen van linken binnen je eigen website.
Er zijn twee redenen om met interne linkbuilding aan de slag te gaan:

  1. interne linkbuilding verbindt de content binnen je website en geeft Google een duidelijk beeld van de structuur.
  2. hoe meer links een pagina krijgt, hoe meer waarde die pagina krijgt voor Google. Ook interne links werken daaraan mee.

    Schrijf reactie (0 Reacties)

goede domeinnaam kiezen

 

Waarom is je domeinnaam belangrijk?

Een domeinnaam is jouw unieke adres op het internet.  Je website is hier aan verbonden maar ook je professionele e-mailadressen worden aangemaakt op basis van je url.
Daarnaast is je domeinnaam ook vaak het eerste wat mensen zien in de zoekresultaten, op je visitekaartje of op andere websites die naar jou doorverwijzen. Je domeinnaam geeft mensen dus al een eerste indruk, nog voor ze je website bezocht hebben.

Schrijf reactie (0 Reacties)