dalco website

Dalco is specialist in aluminium ramen en deuren en vooral actief in eigen streek. De website is een belangrijk kanaal om potentiële klanten aan te spreken en moet dus ook goed gevonden worden via de zoekmachines.

De bestaande website bleek daar niet helemaal in te slagen en dus zijn we aan de slag gegaan met SEO om de vindbaarheid te verhogen.

Optimalisate van dalco.be

Er werd op verschillende vlakken geoptimaiseerd, maar dit zijn de drie belangrijkste:

1. De laadtijd

De laadtijd is een belangrijk rankingfactor voor Google. Bezoekers verwachten immers dat een website binnen de 2 seconden laadt en daar bleek de website van Dalco behoorlijk boven te zitten.
Ondertussen werd dit met een aantal eenvoudige ingrepen rechtgezet.

2. De homepage voldeed niet aan de verwachtingen van bezoekers.

Aangezien bezoekers op minder dan 3 seconden beslissen of ze wel of niet verder rondkijken op een website, is het belangrijk dat we de bezoeker onmiddellijk boeien en vasthouden.
Met het oog op de vragen die een bezoeker zich onbewust stelt bij een eerste bezoek, werd de homepage uitgebreid met USP’s en meer tekst.

3. Te weinig info op de website

Google heeft behoorlijk wat tekst nodig om te weten waarover een website gaat. Op de website van Dalco was de productinfo alleen via pdf te bekijken.
Dat had twee nadelen: voor de particulier waren die pdf-files te technisch en voor Google was er daardoor te weinig tekst beschikbaar.
De pdf-files werden ondertussen vervangen door webpagina’s met relevante info en per product werd een fotogalerij toegevoegd.

De voorbije maanden werd de basis voor een betere ranking in Google gelegd maar SEO is een langetermijnstrategie, dus er zal de komende maanden zeker nog één en ander verder aangepast worden.

Benieuwd hoe we jouw website kunnen optimaliseren zodat hij beter gevonden wordt in de Google zoekresultaten?
Lees dan hoe we aan de slag gaan met SEO of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.