AT consultants website

Het belang van een website

In sommige sectoren is het nog steeds moeilijk om bedrijfsleiders te overtuigen van het belang van een website. Naar mijn ervaring geldt dat ook voor boekhoudkantoren. Nochtans heeft elk bedrijf zijn eigenheid, zijn specialiteiten, visie en missie. Met een goede website trek je de juiste klanten aan, die passen bij je specialiteit en werkwijze en dat geldt net zo goed voor een boekhoudkantoor.

AT Consultants uit Heist-Op-den-Berg moest ik daar niet van overtuigen, zij hadden al langer een website maar die was ondertussen verouderd en niet meer up-to-date.

Een nieuwe website in Joomla

Een nieuwe website was dus aan de orde. Een website met een eigentijdse look die de visie van AT consultants ondersteunt.
Er werd gestart met een grondige analyse van de verschillende diensten. Op basis daarvan werd een goede basisstructuur uitgetekend die de website duidelijk en gebruiksvriendelijk maakt voor de bezoeker maar die ook de vindbaarheid in zoekmachines ondersteunt.

Een sterke homepage

De homepage is voor de meeste websites de meest bekeken pagina en moet onmiddellijk duidelijk maken waar het over gaat. Door in de menustructuur kernwoorden te gebruiken zoals boekhouding en fiscaliteit is het voor de bezoeker direct duidelijk wat de kernactiviteiten zijn van AT consultants.

Daarnaast moet een homepage de bezoeker duidelijk maken hoe het bedrijf zich onderscheidt van de concurrent. De drie blokjes in de header met duidelijke USP’s zorgen ervoor dat de bezoeker onmiddellijk weet waarom hij op deze website moet zijn en wat hij mag verwachten.
Verder vind je op de homepage nog een duidelijk overzicht van de verschillende diensten, telkens met een link naar de juiste pagina.

Meer lezen over de opbouw van een goede homepage kan in in mijn blogartikel 'Wat is een goede homepage'.

Functionaliteiten.

De website van AT consultants zit niet vol toeters en bellen, dat is ook niet nodig, we hebben hier uiteindelijk te maken met een zeer zakelijke dienst.

Er werd wel een blog voorzien waarin de klant zelf artikelen kan plaatsen over boekhouding, pesoneelszaken, fiscaliteit en management.
Zo’n blog heeft verschillende functies:
• het up-to-date houden van de website
• het delen van relevante content
• op de hoogte houden van bestaande klanten
• aantrekken van potentiële klanten
• het verhogen van de vindbaarheid in Google

Daarnaast is de website uiteraard ook mobielvriendelijk en aangepast aan de nieuwe privacywet.
Aangezien AT consultants internationaal actief is, werd er ook een engelstalige versie voorzien.

Nieuwsgierig geworden?
Bekijk hier de website van AT consultants