active cupids SEO check

Active Cupids, een ontmoetingsplaats voor vrijgezellen

Het aantal singles in België blijft toenemen, tegen 2060 zou de helft van de Belglsche huishoudens uit één persoon bestaan.
Daar zit dus een enorme groep van mensen die graag andere vrijgezellen leren kennen. Soms omdat ze op zoek zijn naar een partner, maar ook omdat ze op zoek zijn naar andere singles om samen activiteiten te ondernemen.
Irina speelt hier met Active Cupids op in en organiseert allerlei fijne activiteiten voor singles.

Om de juiste doelgroep met actieve singles te bereiken is online marketing de meest geschikte tool. Een goede website is daarbij de basis, dat is immers de plaats waar mensen zich kunnen aanmelden voor één van de activiteiten of voor een lidmaatschap.

Als starter met een beperkt budget koos Irina er voor om zelf een website te maken in WordPress. Zelf een website bouwen is echter niet zo evident en heeft behoorlijk wat nadelen. Meer daarover lees je in dit blogartikel.
Irina was zich bewust van die nadelen en vroeg me daarom voor ze online ging om een grondige SEO-controle te doen van haar website. Op basis van die controle kunnen dan nog de nodige aanpassingen worden uitgevoerd om beter te scoren in Google maar ook om de bezoekers een betere gebruikservaring te bezorgen.

Tijdens zo’n controle wordt oa het volgende geëvalueerd:

  • opbouw en structuur van de website
  • technische aspecten
  • mobielvriendelijkheid
  • analyse van de verschillende pagina’s
  • metadata
  • teksten en afbeeldingen
  • enz.

Die analyse wordt in een rapport gegoten met duidelijke info over de mogelijke verbeterpunten en extra advies om beter te scoren in Google.

De website van Active Cupids staat ondertussen online en Irina heeft heel wat van mijn advies gevolgd. Er zijn zeker nog mogelijkheden ter verbetering maar die kan ze in de komende periode nog verder aanpassen terwijl haar business groeit.
We wensen haar alvast veel succes!!