succes


Heb je al eens  'zelf website bouwen' ingegeven op Google? Je krijgt ongeveer 30.000.000 resultaten!  Dat bewijst dat veel mensen zelf hun website willen bouwen en dat er heel wat software bestaat om dat te doen. Voor beginnende ondernemers lijkt dat vaak ook een goede oplossing maar er zijn nogal wat argumenten om het niet te doen.

Zelf een website bouwen kan gratis.

Op Google vindt je inderdaad een aantal systemen waarmee je gratis aan de slag kan.
Controleer altijd eerst hoe 'gratis' dit eigenlijk wel is. Vaak is dat enkel een basisversie met zeer beperkte mogelijkheden waardoor je al snel verplicht bent over te stappen naar een betalende versie. In zo'n beperkte versie kan je vaak zelfs de meest basic plugins, zoals de facebook pixel of Google Analytics, niet installeren waardoor je toch al snel verplicht wordt om over te stappen naar een betalende versie om een volgende stap te kunnen zetten met je online marketingonline marketing

Dit is het verkopen van producten of diensten via digitale weg. Het is daarbij belangrijk om met de juiste strategieën de exacte doelgroep tot kopen te laten overgaan. De basis van online marketing is een grondig onderzoek en analyse zodat de juiste marketing strategieën gebruikt wordt.
.

Een ander probleem is dat die systemen meestal niet gebouwd zijn om goed te scoren in de zoekmachines maar wel om het bouwen van een website zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het gevolg daarvan is een heel ingewikkelde code waar Google volledig zijn weg in kwijtgeraakt. Al die code is nodig om het gemakkelijk te maken om beelden te plaatsen, teksten te veranderen van kleur of grootte en om alles zonder kennis van html te kunnen lay-outen. Maar voor Google wordt dat een bos waarin hij de bomen niet meer ziet. Tussen al die code wordt de echte tekst van jouw website zo goed als onvindbaar waardoor je niet goed zal scoren in de Google zoekresultaten.

Er bestaan zeer goede gratis open source systemen waarmee iedereen aan de slag kan.

Uiteraard zijn er ook systemen die je betere mogelijkheden bieden. Een aantal daarvan zijn bovendien open source zodat iedereen er mee aan de slag kan om een zeer professionele website te bouwen, zowel qua look als qua functionaliteiten. De meest bekende zijn WordPress, Joomla en Drupal. Helaas zal het je ook veel tijd kosten om het systeem te leren en je website volledig zelf te ontwikkelen. De vraag is of het echt zinvol is daar je tijd in te investeren terwijl je misschien maar om de 10-12 jaar een nieuwe website nodig hebt. Is het dan niet beter je tijd te investeren in het leren van iets dat je dagelijks kan gebruiken en waar je misschien onmiddellijk omzet mee kan genereren?

Bovendien evolueren al die systemen constant mee met de laatste nieuwe ontwikkelingen en zal je dus bereid moeten zijn om die ontwikkelingen mee op te volgen om je website up-to-date te houden en ervoor te zorgen dat hij constant optimaal beveiligd is tegen hackers.

En wat als er problemen zijn, als je site toch gehackt is?
Of als je een zeer specifieke functionaliteit wil toevoegen die je niet meer met wat basic html kan oplossen?
Op dat moment heb je toch een professioneel webbouwer nodig en moet je alsnog iemand gaan zoeken die dan weer zijn weg moeten zoeken in een website die hij niet gebouwd heeft.

Mijn zoon kan programmeren en is heel handig met computers, hij kan dit perfect voor mij opzetten.

Misschien heb je een kennis of een zoon/dochter die wel handig is met programmeren en die je graag helpt met het opzetten van een goed systeem zoals Wordpress of Joomla.

Stel jezelf dan ook volgende vragen:

Die vragen zijn belangrijk omdat het al lang niet meer voldoende is om je website als een online visitekaartje te zien. Je website moet een actief onderdeel zijn van je marketing en je actief helpen met het bereiken van resultaten. Een professionele websitebouwer zal je hierin de nodige ondersteuning geven.

Als starter heb ik zoveel kosten, ik wil liever geen geld uitgeven aan mijn website.

Aan de slag gaan als zelfstandige of een nieuwe bedrijf starten gaat inderdaad steeds gepaard met een aantal investeringen. Maar net zoals je computer of die nieuwe machine een werkinstrument is, is ook je website een werkinstrument en bovendien één die geld voor je kan opbrengen. Zoals hierboven al vermeld zal een goede website prospecten en klanten aanbrengen, precies wat je nodig hebt als starter.

Bovendien is je website het centrum van al je online activiteiten. Wil je een Facebook bedrijfspagina opzetten en eventueel gaan adverteren op Facebook? Wil je adverteren in Google of nieuwsbrieven gaan versturen... steeds zal je je website nodig hebben om al die inspanningen te ondersteunen. Je website is immers het platform waarop bezoekers terecht komen als ze klikken op een advertentie of meer willen weten over je bedrijf. Biedt je landingspaginalandingspagina

Dit is een pagina op je website waar de bezoeker automatisch op terecht komt (landt) na het volgen van een link, bijvoorbeeld vanuit een sociale media of vanuit Google Ads. Elke pagina kan dus een landingspagina zijn maar vaak worden er ook specifieke of tijdelijke landingspagina’s geschreven om een bepaalde dienst, een product
dan niet de juiste informatie of straalt die jouw expertise niet uit, dan zal je niet de juiste indruk achterlaten en zullen je inspanningen verloren zijn.

Hoe starten met een professionele website

Een professionele website vormt een stevige basis voor je online marketing en groeit mee met je bedrijf. Belangrijk is dat de persoon die je website gaat ontwikkelen ook op de hoogte is van online en marketing en SEO, zodat je niet alleen een 'mooie' website hebt maar ook één waar je resultaat mee haalt.

Meer weten over hoe wij te werk gaan en hoe wij een website bouwen volledig op maat van je bedrijf?
Alle info over onze werkwijze vind je hier.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment