SEO opleiding puurbasis

Boetiek + e-commerce

Boetiek Puur Basis, gelegen in Antwerpen vlakbij de Oudaen, biedt een uitgebreid assortiment panty’s, sokken en ondergoed waarbij kwaliteit en duurzaamheid op de eerste plaats komen.

De winkel bestaat al sinds 1993 maar ook zij voelen steeds meer de druk en concurrentie van webshops waardoor stilaan het idee groeide om met een eigen e-commerce te starten. In de eerste plaats willen ze daarmee hun bestaande klanten beter bedienen zodat die zijn favoriete producten ook eenvoudig online kan bestellen. Daarnaast biedt een webshop uiteraard de mogelijkheid om een nieuw en breder publiek aan te spreken.

Opleiding zoekmachineoptimalisatie

In de aanloop naar de webshop volgde Danny mijn webinar ‘Beter Gevonden Worden in Google’ en schreef vervolgens in op de opleiding SEO (of zoekmachineoptimalisatie).
Tijdens het opzetten van een webshop is het immers ook belangrijk om na te denken over de volgende stap: het bereiken van de juiste doelgroep.

Wereldwijd staan er inmiddels zo’n 1,30 miljard websites online. Er is dus heel wat online concurrentie waardoor starten met e-commerce heel wat uitdagingen inhoudt.
Uit een recente studie blijkt dat startende e-ondernemers vooral worstelen met te weinig online zichtbaarheid en met de concurrentie van de grotere spelers op de markt.
Belangrijk is dus om van bij de start goed na te denken over de aanpak en voldoende budget te houden voor online promotie.

Op gebied van vindbaarheid en optimalisatie van je website of webshop voor Google kan je als ondernemer ook heel veel zelf doen en dat is ook precies waar de opleiding SEO over gaat.

Volgende onderwerpen komen tijdens de opleiding aan bod:
• Goed gevonden worden door de juiste doelgroep op je belangrijkste trefwoorden
• Een goede structuur voor de webshop
• Een mobielvriendelijke en snelle website als basis
• Je homepage inrichten om je doelen te bereiken
• Waardevolle content creëren
• Externe en interne likbuilding
• De valkuilen van een webshop en hoe ze te vermijden

Wat Danny vond van de opleiding

Danny gaf na afloop van de opleiding aan dat vooral de persoonlijke begeleiding een grote meerwaarde is. Het voordeel van een opleiding op maat is dat er geen algemene tips en werkwijze wordt gegeven maar dat we heel specifiek aan de slag gaan, op maat van jouw producten of diensten, waardoor je met heel specifieke tips en een concreet actieplan naar huis gaat.

Ik wens Danny en zijn echtgenote alvast heel veel succes met de website puurbasis.be.

Meer weten over een opleiding SEO of Online Marketing?
Bekijk dan alvast de info op de pagina opleidingen of neem contact op via martine@id4web.be en we bespreken binnenkort vrijblijvend de mogelijkheden.
Belangrijk om weten: We zijn erkend als dienstverlener voor KMO-portefeuille, waardoor je tot 30% korting kan krijgen op alle opleiding.