ekilibre webdesign

Ekilibre te Haaltert is een geweldige plek om te relaxen en je te laten verwennen. De eerste keer dat ik er binnen kwam, viel me onmiddellijk de aangename sfeer en gezelligheid op. Naast die behaaglijke sfeer staat vooral persoonlijke aanpak en service hier centraal.

Ekilibre-online.be

De website Ekilibre-online.be bestond al maar straalde niet helemaal de juiste sfeer uit. Bovendien kon vooral de structuur en gebruikerservaring een stuk beter.

In eerste instantie gingen we analyseren welke verbeteringen mogelijk waren om beter te scoren in Google en meer bezoekers aan te trekken.
De website werd daarvoor geanalyseerd op verschillende vlakken:

• structuur en gebruiksvriendelijkheid
• technische basis
• inhoud en content
• uitstraling, look & feel
• indexeerbaarheid voor Google

Op alle vlakken was verbetering mogelijk waardoor het moeilijk kiezen werd tussen het ontwerpen van een nieuwe website of het optimaliseren van de bestaande website.
Uiteindelijk werd beslist om toch verder te werken op de bestaande website die gemaakt werd in Wordpress.

Aanpassingen bestaande website

Wie de vorige versie van de website nog gezien heeft, kan bevestigen dat die een enorme facelift kreeg.

Om te beginnen werd heel de structuur herbekeken, behandelingen werden opgelijst en op een overzichtelijke manier ondergebracht in verschillende categorieën. Ook de look & feel werd aangepast, kleuren werden herbekeken en relevante beelden en recensies werden toegevoegd op de juiste plaatsen.

Daarna werd elke pagina afzonderlijk aangepakt:

  • de homepage werd uitgebreid met een overzicht van de behandelingen, de sterke punten van Ekilibre, een kleine fotogalerij en recensies van tevreden klanten
  • In ‘Over Ekilibre’ vertellen we een stukje geschiedenis en stellen we het team voor
  • Onder behandelingen werd alles opnieuw gestructureerd. Gezien de grote hoeveelheid behandelingen, werden er verschillende categorieën voorzien, met daaronder telkens een overzicht van de behandelingen. Ons doel was in de eerste plaats om het voor de bezoeker eenvoudiger te maken de juiste behandeling te vinden maar daarnaast is deze indeling ook beter voor de vindbaarheid in Google. Elk trefwoord krijgt immers zijn eigen pagina, zodat Google perfect weet waarover de pagina gaat en die kan tonen bij de juiste zoekopdracht.
  • Elke behandelingspagina kreeg een nieuwe indeling en werd aangevuld zodat er per behandeling voldoende informatie beschikbaar is voor de bezoeker.
  • Enkel de webshop werd voorlopig niet geoptimaliseerd. In een volgend stadium hopen we die ook nog aan te pakken zodat ook die gebruiksvriendelijker en aantrekkelijker wordt.

Updaten of een nieuwe website

Hoewel het vaak verleidelijk is om met een nieuwe website te starten blijkt uit deze case dat het niet altijd nodig is. Alles is natuurlijk afhankelijk van de bestaande basis. Is die professioneel opgebouwd dan kunnen we aan de slag om te herstructureren en aan te vullen.

Een nieuwe website kan tijdelijk ook voor een terugval zorgen in de Google zoekresultaten omdat Google opnieuw moet indexeren en de url’s vaak volledig gewijzigd zijn.
Dat kan voor een stuk opgevangen worden door 301-redirects te installeren, waarmee we Google vertellen dat een pagina verhuisd is.

Ook voor Ekilibre werden 301-redirects geïnstalleerd. Uit Google analytics bleek immers dat een aantal pagina’s goed geïndexeerd werden en best veel bezoekers hadden. Om te vermijden dat die pagina’s zouden dalen in de zoekresultaten werd een 301-redirect geïnstalleerd waardoor Google perfect weet naar welke nieuwe url hij moet doorverwijzen.

De nieuwe website van Ekilibre kan je hier bekijken.
Ik plan hier binnenkort alvast een deugddoende massage.