stoutkieken webdesign 5

’t Stout Kieken is een geweldig leuk restaurant in Wijnegem. Zoals de naam al doet vermoeden is kip aan’t spit één van hun specialiteiten maar daarnaast hebben ze nog een hoop heerlijke gerechten, waaronder de Chateaubriand mijn absolute favoriet is.

Tijd voor een nieuwe website

De bestaande website van ’t Stout Kieken werd al een tijd niet meer onderhouden, waardoor zelfs primaire gegevens zoals openingsuren en de menu ondertussen niet meer klopten.
Probleem was vooral dat de eigenaars de website niet zelf konden onderhouden. Bovendien was het bedrijf dat de website ooit gemaakt had ondertussen overgenomen en het nieuwe bedrijf ondersteunde het systeem niet waardoor alles was stilgevallen. Jammer natuurlijk.

De voordelen van een website met Content Management System.

De nieuwe website werd gebouwd in Joomla, een systeem dat de klant de mogelijkheid geeft om zelf regelmatig aanpassingen te doen.
Voor een restaurant dat regelmatig nieuwe suggesties op de kaart plaatst, is dat eigenlijk een noodzaak. Die nieuwe suggesties staan nu op 10 minuutjes ook online.
Ook het aanvullen van foto’s of het aanpassen van prijzen in de menu, kan nu op een heel eenvoudige manier worden uitgevoerd.
Joomla is bovendien een wereldwijd bekend systeem, dus zelfs als ik morgen zou stoppen met mijn bedrijf, kan dit makkelijker overgenomen worden door een andere webdesigner.

Google analytics

De website staat ondertussen 4 maanden online en dankzij Google Analytics kunnen we zien dat hij ondertussen gemiddeld 800 bezoekers per maand trekt.
Bovendien kunnen we uit de statistieken opmaken dat 65% van de bezoekers binnenkomt via organische zoekresultaten op Google, de website wordt dus ook goed getoond in de zoekresultaten.
25% van de bezoekers geeft gewoon de url in, dus ook bestaande klanten vinden de weg naar de nieuwe website om te reserveren of om de suggestiekaart te bekijken.

Mooie resultaten op enkele maanden tijd met nog ruimte voor groei.

De website van ’t Stout Kieken kan je hier bekijken.