google analytics

 

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis tool van Google en geeft je inzicht in de activiteiten op je website. Deze tool is onmisbaar voor iedereen met een website of webshop die zijn resultaten wil verbeteren. Door regelmatig de statistieken te raadplegen beschik je over een schat van informatie die je kan gebruiken om je website constant te optimaliseren en de concurrentie een stapje voor te blijven.

Hoe Google Analytics gebruiken?

Om je gegevens te koppelen aan Google analytics, moet je eerst een stukje code installeren op je website. Eerst maak je een nieuwe account aan, wat volledig gratis is. Vervolgens geef je op welke website je wil koppelen waarna je jouw unieke code krijgt. Die code moet geïnstalleerd worden in de <head> van je website. Zodra de code geïnstalleerd is, zie je dat de statistieken gevuld worden met informatie.

Waarom Google Analytics gebruiken?

De informatie die Google Analytics aanbiedt is enorm uitgebreid. Bepaal daarom eerst welke info voor jou belangrijk is. Welke cijfers zijn belangrijk om je doelen te meten en welke info is belangrijk om je website en online marketing op te volgen en te verbeteren.

Enkele voorbeelden van info die je uit Google analytics haalt:

  • hoeveel bezoekers je website heeft
  • uit welke regio je bezoekers afkomstig zijn
  • hoe die bezoekers op je website komen
  • welke pagina’s er het meest bekeken worden
  • hoe vaak je doelen bereikt worden via je website
  • en nog veel, veel meer....


Maak eventueel een dashboard met de belangrijkste statistieken, zodat je die op eenvoudige wijze kan raadplegen. Op die manier creëer je een tool die je helpt om van je website een echt marketing instrument te maken.


Verwant artikel:

Wat is Google Analytics en wat zijn de voordelen?
In dit artikel lees je meer over het installeren en gebruiken van Google Analytics.