id4web SEO wellness container

Optimaliseren Wordpress website

De website wellness-container.be werd door de klant zelf opgezet om een heel specifiek wellness-product in de markt te zetten. Helaas scoorde de site niet echt goed in de zoekmachines en trok hij weinig bezoekers, waardoor onze hulp werd ingeroepen om mogelijke oplossingen te bespreken.

De basis van de website zat gelukkig goed en dus werd er voor gekozen de bestaande Wordpress site te optimaliseren.

Optimaliseren van de gebruiksvriendelijkheid

De website bestaat uit 3 onderdelen:
• Je kan boeken voor een privé wellness sessie op een prachtige locatie in Nieuwerkerken.
• Je kan een barrelsauna huren om een tijdje in je eigen tuin te plaatsen
• Je kan een wellness container kopen en zo je tuin voorzien van een eigen wellnessruimte.

Op de bestaande site was het onderscheid tussen die drie mogelijkheden niet echt duidelijk waardoor het voor de bezoekers heel verwarrend was waarover de website wellness-container nu echt ging. We zijn dan ook gestart met het herinrichten van de homepage met een duidelijke menustructuur en duidelijke info over de drie luiken.

Vervolgens werden de onderliggende pagina’s aangepakt. Per onderdeel werd er extra info toegevoegd en een fotogalerij die in de toekomst nog verder kan aangevuld worden.
Aan de pagina privé wellness werd een gebruiksvriendelijke reservatiemodule toegevoegd zodat je volledig online kan reserveren.

Optimaliseren voor Google

De bestaande website bevatte relatief weinig tekst waardoor het moeilijk was voor de zoekmachines om te indexeren op de juiste trefwoorden.
Alle teksten werden dan ook herschreven, rekening houdend met wat Google belangrijk vindt, zoals trefwoorden en het gebruik van titels en tussentitels met de juiste code.
Uiteraard werd daarbij ook rekening gehouden met schermvriendelijkheid zodat de bezoeker in de tekst gemakkelijk het antwoord vindt op zijn vragen.

We optimaliseerden ook de mobielvriendelijkheid en controleerden de laadsnelheid van de website, 2 aspecten waar Google momenteel veel belang aan hecht.
Daarnaast werden ook een aantal hulpmiddelen geïnstalleerd zoals een sitemap die Google moet helpen om vlot te indexeren. Ook tools zoals Google analytics en Google search console werden in orde gebracht om de resultaten van onze inspanningen gemakkelijk te kunnen opvolgen.

De geoptimaliseerde website staat nu enkele weken online en stilaan zien we het aantal bezoekers via Google stijgen. Om nog sneller resultaat te halen, bekijken we nu de mogelijkheden van online advertising zodat we zowel werken op korte termijn (advertising) als op lange termijn (SEO).

 

Zin om zelf eens een bezoekje te brengen aan de wellness-container?
Bekijk de website op wellness-container.be.