SEOscan id4web Geeproject

Boost van je website

Geert kwam bij mij terecht enkele maanden nadat hij zijn nieuwe website online had gezet.
Een mooie website, sober, met mooie beelden en een eenvoudige structuur maar helaas was het bezoekersaantal heel erg laag.

Nu moeten we natuurlijk eerlijk zijn, een nieuwe website trekt niet zomaar op enkele weken duizenden bezoekers. Je zal geduld moeten hebben en je zal vooral actie moeten ondernemen. Denk daarbij aan sociale media, online advertising, bloggen, vloggen, enz. Zonder inspanningen op online marketing gebied zal het niet lukken.

Website optimalisatie

Er zijn gelukkig heel wat mogelijkheden om meer bezoekers naar je website te trekken en dat zal ook nodig zijn als je hoger wil ranken in de zoekmachines.
Maar meer bezoekers is niet voldoende, je wil ook resultaten halen en dus zal je website moeten voldoen aan een aantal voorwaarden:

• Je website moet technisch in orde zijn
• Je website moet voldoende content bevatten om goed geïndexeerd te worden
• Je website moet antwoord geven op de vragen van je bezoeker
• en iets dat we vaak vergeten: je website moet ingericht zijn op het behalen van doelen

Voldoet je website niet aan de eerste twee voorwaarden, dan zal het moeilijk worden om hoog te ranken in de zoekresultaten.
Is je website wel in orde voor de zoekmachines maar vindt je bezoeker geen antwoord op zijn vragen, dan zal die alsnog op zoek gaan naar je concurrent. Het is dus belangrijk om te weten wie je doelgroep is, wat ze nodig hebben en welk probleem jij voor hen kan oplossen.

Vindt de bezoeker wat hij nodig heeft op je website, dan zal hij ook actie willen ondernemen. Een belangrijke vraag daarbij is ‘wat wil jij dat je bezoeker doet’? Wil je dat hij iets koopt? Moet hij contact opnemen, registreren of iets downloaden? Bepaal je doelen en richt vervolgens je website daarop in.

Waarom een SEO-scan?

Zie ik een website voor het eerst dan zie ik vaak al snel waar een aantal grote verbeterpunten zitten. Maar niet alles is onmiddellijk zichtbaar en daarom gebruiken we ook een aantal tools om je website te analyseren.

Met een SEO-scan checken we je website op meer dan 150 punten.
We bekijken de technische aspecten, zoals code, structuur, snelheid en mobielvriendelijkheid maar kijken ook naar de content, het gebruik van trefwoorden, de opbouw van je teksten en hoe je meer resultaat uit je website kan halen.
Een overzicht van alle mogelijke verbeterpunten met heel concreet advies gieten we in een SEO-rapport, dat we uitgebreid bespreken.

Na het SEO-rapport

Met dat rapport kan je aan de slag om je website stap voor stap te verbeteren.
Geert van Geeproject koos ervoor om zelf aan de slag te gaan met het optimaliseren van zijn website en dat is natuurlijk prima.
Nieuwsgierig geworden? Hier klik je door naar geeproject.be.
Wie daar zelf niet voldoende kennis voor heeft of daar geen tijd voor kan vrijmaken, kan die taak ook volledig of gedeeltelijk aan ons uitbesteden.

Benieuwd wat een SEO-scan voor jou kan betekenen? Lees dan hier meer over het belang van SEO.