saunaborabora

Op zoek naar een leuke sauna?

Mensen die graag naar de sauna gaan, openbaar of privé, bezoeken vaak niet altijd dezelfde sauna en gaan dus regelmatig op zoek naar iets nieuws. Hoe doen ze dat? Via Google natuurlijk.

Hoog scoren in de Google zoekresultaten

Op het moment dat iemand op zoek gaat naar een privé sauna, is het voor Sauna Bora Bora belangrijk om bovenaan in de Google zoekresultaten te staan. 60% van de bezoekers klikt immers op één van de eerste 3 resultaten. Slechts 5% bekijkt ook nog de tweede pagina met zoekresultaten.

Maar als je in Google ‘privé sauna Antwerpen’ ingeeft, dan krijg je 915.000 resultaten, dat is dus heel veel concurrentie en ze willen uiteraard allemaal op pagina één gevonden worden.
Niet zo eenvoudig dus om als winnaar uit de bus te komen en hoog te scoren in de Google zoekresultaten.

Een nieuwe website als basis

In 2016 hebben we een eerste stap gezet om online beter gevonden te worden en werd er werk gemaakt van een nieuwe website. Niet alleen technisch is die volledig in orde voor de zoekmachines maar ook aan de inhoud werd veel aandacht besteed. De bezoeker vindt alle nodige info over de sauna, kan foto’s bekijken en gemakkelijk online reserveren. Daarnaast werd ook in de teksten rekening gehouden met de zoekmachines en werden trefwoorden verwerkt in de teksten, titels en metadata.

Maar ook met een nieuwe website die helemaal in orde is, kan het een tijd duren voor die goed gerankt wordt in de zoekmachines.

Sneller resultaat met Google Ads

Om sneller resultaat te halen, gingen we aan de slag met Google Ads, zowel voor de sauna als voor de B&B in hetzelfde gebouw. Daardoor bereiken we constant nieuwe mensen die op zoek zijn naar een heerlijke privé sauna, al dan niet in combinatie met een overnachting.
Gezien de goede resultaten zijn we blijven adverteren en halen we momenteel maandelijks zo’n 28.000 vertoningen en gemiddeld 3000 klikken per maand, met een beperkt budget.

Ook organisch (onbetaald) scoren we alsmaar beter in de zoekresultaten waardoor we stilaan richting 10.000 websitebezoekers per maand gaan. Bijna 60% daarvan komt momenteel op de website via de organische zoekresultaten.

Benieuwd hoe Google Ads ook jouw bedrijf kan helpen groeien, lees dan hier verder.