slapend rijk

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketingonline marketing

Dit is het verkopen van producten of diensten via digitale weg. Het is daarbij belangrijk om met de juiste strategieën de exacte doelgroep tot kopen te laten overgaan. De basis van online marketing is een grondig onderzoek en analyse zodat de juiste marketing strategieën gebruikt wordt.
waarbij je advertenties voor andere bedrijven op je website plaatst. Wordt er op die advertentie geklikt en volgt daaruit een verkoop dan ontvang je als affiliate daarvoor een vergoeding van het betrokken bedrijf.

 

Wat levert affiliate marketing op?

De vergoeding van affiliate marketing kan op verschillende manieren berekend worden. Meestal wordt er een bedrag betaald als er ook effectief een aankoop is. Die vergoeding kan een vast bedrag zijn of een procent op het bedrag. In vaktermen noemen we dit CPS of Cost per Sale.

Een andere mogelijkheid is CPL of Cost per Lead waarbij een vergoeding zal betaald worden wanneer een nieuwe gebruiker zich registreert op de website, zich inschrijft voor een nieuwsbrief of een offerte vraagt. Op die manier kan de adverteerder immers waardevolle leads verzamelen.

Kan iedereen starten met affiliate marketing?

In theorie is het voor iedereen mogelijk zich aan te sluiten bij een platform dat affiliate marketing aanbiedt. In België is dat bv TradeTracker of Zanox. Vervolgens kan je starten met adverteren.

Klinkt allemaal zeer eenvoudig en er zijn zeker nog mogelijkheden op dit gebied maar in praktijk zal het wel heel wat werk vragen voor het ook effectief een mooi bedrag gaat opbrengen.

Eerst en vooral zal je een website of blog
blog

Een blog of weblog is een online dag- of logboek dat op regelmatige basis door de blogger (schrijver) geactualiseerd wordt. Het kan ook een nieuwtjes platform zijn op een website. Blogs worden meestal chronologisch gepost, met het meest recente artikel bovenaan. Er kunnen in een blog behalve tekst ook afbeeldingen of video’s voorkomen. Afhankelijk van de schrijver en het onderwerp kan een blog tot duizenden bezoekers per dag hebben.
moeten starten rond een onderwerp dat commercieel interessant genoeg is om advertenties rond te plaatsen. Vervolgens zal je regelmatig nieuwe, interessante content moeten schrijven waarmee je veel bezoekers naar je website haalt. Je zal ook moeten investeren in optimalisatie voor zoekmachines en nieuwsbrieven om je bezoekersaantal te verbeteren.

De producten waarvoor je gaat adverteren moeten zodanig gekozen worden dat ze passen bij het onderwerp van je site en bij je bezoekers. Hoe meer je weet over je bezoekers en wat hen interesseert, hoe beter je de advertenties kan bepalen en hoe meer resultaat je kan behalen.

Is affiliate marketing iets voor jou?

  • Waar ligt jouw passie?
  • Kan je daarover een boeiende blog schrijven waarmee je veel bezoekers kan trekken?
  • Kan je er een commercieel product aan verbinden?
  • Kan je tijd maken om je te verdiepen in optimalisatie voor zoekmachines?

Heb je hier 4 x ja op geantwoord dan is dit misschien echts iets voor jou! Zin om de mogelijkheden verder te bekijken? Contacteer me gerust voor een vrijblijvend gesprek en waardevol advies!

Reacties mogelijk gemaakt door CComment