Beelden opzoeken op internet is heel erg makkelijk en het is ook prima als je op zoek bent naar inspiratie. Die beelden downloaden en gebruiken op je eigen site of blog
blog

Een blog of weblog is een online dag- of logboek dat op regelmatige basis door de blogger (schrijver) geactualiseerd wordt. Het kan ook een nieuwtjes platform zijn op een website. Blogs worden meestal chronologisch gepost, met het meest recente artikel bovenaan. Er kunnen in een blog behalve tekst ook afbeeldingen of video’s voorkomen. Afhankelijk van de schrijver en het onderwerp kan een blog tot duizenden bezoekers per dag hebben.
mag dan weer niet.

Uiteraard wil je ook niet dat anderen zonder toestemming jouw beelden gaan gebruiken maar hoe weet je nu of dat niet gebeurt?

Ook hier heeft Google een oplossing voor:

 

Stap1: Ga eerst naar Google afbeeldingenGoogle afbeeldingen

Google afbeeldingen verschijnen wanneer je na het inbrengen van een zoekwoord in Google op het woordje “afbeeldingen” klikt. Het zijn beelden die relevant zijn voor je zoekopdracht.

 

Google afb 1

 

Stap 2: Klik vervolgens op het fototoestelletje in de zoekbalk

 

Google afb 2

 

 

Stap 3: In het volgende scherm kan je een urlurl

De definitie van URL is Uniform Resource Locator. Elk item op internet heeft een eigen uniek adres in de vorm van een url waarbij de locatie op het internet wordt weergegeven. Een url kan bv zijn https://id4web.be/webdesign, waarbij verwezen wordt naar de pagina webdesign op mijn website.

plakken of een afbeelding opladen van je computer.

 

Google afb 3

 

 

Stap 4: Vervolgens gaat Google zoeken of hij die afbeelding nog ergens kan terugvinden en kan je de resultaten bekijken van die zoektocht.

 

Google afb 4

Binnenkort komt er ID4web een cursus beschikbaar over het gebruik van beelden en hoe je beelden online kan manipuleren, formaat aanpassen, croppen ed.

Ben je geïnteresseerd, stuur me dan al even een berichtje dan verwittig ik je zodra de cursus beschikbaar is.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment