Wat is een Google virtuele tour ?

Een virtuele tour biedt bezoekers de mogelijkheid online rond te wandelen in je bedrijf. Startend van één of meerdere punten kan iedere bezoeker de ruimtes verkennen, inzoomen en alles tot in detail bekijken.
Potentiële klanten krijgen op die manier al een idee van de aangeboden service, de sfeer of het aanbod.

In onderstaand filmpje laat ik je zien hoe zo'n 360° tour werkt.

 

 

 

Hoe wordt een virtuele tour gemaakt?

Een virtuele tour wordt opgebouwd op basis van een reeks panorama foto's. Vanuit een aantal standpunten wordt eerst een startbeeld gefotografeerd, daarna wordt de hele omgeving vastgelegd. Op die manier krijg je een opeenvolging van beelden waardoor je langs een route kan lopen, kan rondkijken en kan terugkeren. Het aantal startpunten dat nodig is, is afhankelijk van het aantal ruimtes en de grootte van die vertrekken.

Voor wie is de interactieve rondleiding geschikt?

In dit voorbeeld wilden we vooral tonen hoe groot het assortiment is dat het Drankenpaleis aanbiedt. Maar vooral als de sfeer belangrijk is, kan een virtuele rondleiding het verschil maken en de bezoeker overtuigen.

  • Hotels of B&B: Laat bezoekers rondkijken in je kamers, je ontbijtzaal, restaurant, tuin, ... laat ze van de ene ruimte naar de andere wandelen en de sfeer opsnuiven.

  • Restaurants: Iemand die nog nooit in je zaak geweest is, zal het appreciëren om te kunnen rondkijken alvorens een tafeltje te reserveren. Je hoeft je ook niet te beperken tot de zaal, ook je (tuin)terras kan deel uitmaken van je rondleiding.

    Feestzalen: Mensen die op zoek gaan naar een feestzaal zullen vaak eerst online een selectie maken. Een virtuele tour kan hier een groot verschil maken, zeker als je de panorama foto's laat maken in een mooi aangeklede zaal.

  • Bedrijven: Misschien is het boeiend voor de bezoeker om je productieruimte te bekijken, denk bv aan een drukkerij, brouwerij of een artisanaal bedrijf.

  • Kinderspeeltuinen, zwembaden, wellnesscentra, beurzen, bouwprojecten, ....

De virtuele tour en Google.

De virtuele Google tour biedt zeker extra voordelen voor je vindbaarheid in Google. Potentiële klanten die op zoek zijn naar lokale bedrijven via Google Search, Google map of Google+ zullen worden uitgenodigd om in je bedrijf rond te kijken.
Hieronder zie je het resultaat voor het Drankenpaleis in Google Search. Zodra de bezoeker op 'Binnenkijken' klikt, staat hij in de winkel en kan hij rondwandelen.

 

 

virtele tour 2

Ook in Google maps verschijnt de juiste informatie en kan je binnenstappen in de virtuele rondleiding door gebruik te maken van street view of door te klikken op 'binnenkijken'.

 

virtele tour 1

Kosten virtuele tour

De kosten van de virtuele tour zijn slechts éénmalig en afhankelijk van de grootte van je bedrijf. Op basis van het aantal ruimtes en de grootte daarvan zal bepaald worden hoeveel standpunten nodig zijn om een volledige tour te maken. Een bezoekje zal dus meestal noodzakelijk zijn om een juiste offerte te kunnen maken. Bovenop de virtuele tour zijn ook steeds een aantal professionele beelden inbegrepen die u kan gebruiken voor uw website, sociale media of drukwerk.

Ook zin om je bedrijf toegankelijk te maken via een Google Virtuele tour, contacteer ons voor een afspraak en we bekijken de mogelijkheden voor jouw bedrijf!

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment