Facebook is de strijd aangegaan met YouTube wat films betreft en hoewel we allemaal dachten dat Youtube onaantastbaar was, lijkt Facebook nu de strijd te winnen.

video

 

Wil je een filmpje tonen op Facebook dan kan je die momenteel beter rechtstreeks op Facebook opladen dan een Youtube link te gebruiken, je bereik zal een stuk groter zijn.

Daarnaast blijkt ook het bereik van video op Facebook een stuk hoger te liggen dan het bereik via Youtube. Dat heeft dan weer te maken met het aantal actieve gebruikers van Facebook en de tijd die ze online spenderen.

Bovendien zorgt het algoritme van Facebook zelf er voor dat video meer getoond wordt dan tekst of gewone beelden. Ga je je video ook nog eens 'boosten' dan zie je het aantal weergaven echt spectaculair stijgen!

Maar....

Anderzijds moeten we ook rekening houden met de manier waarop het aantal weergaven geteld wordt.

Op Facebook begint een video automatisch te spelen voor je er op geklikt hebt en zodra iemand 3 seconden gekeken heeft, wordt dit geteld als een weergave.

Bij YouTube daarentegen moet je actief klikken om een video te bekijken en wordt er pas een weergave geteld nadat er 30 seconden is gekeken. Een groot verschil dus waar je zeker rekening moet mee houden als je het aantal views wil vergelijken.

En toch zijn er nog voordelen aan YouTube!

YouTube scoort ook nog steeds beter op SEO
SEO

Dit staat voor Search Engine Optimization of zoekmachineoptimalisatie in het Nederlands. Het is een verzameling van technieken die een website kunnen verbeteren waardoor hij makkelijker gevonden wordt in Google.

gebied
. Na Google is YouTube namelijk de belangrijkste zoekmachine. Heb je veel views en reacties op je video dan zal die hoger scoren in de zoekresultaten van YouTube. Ook oudere videofilms zijn hier makkelijker terug te vinden dan op Facebook. Bovendien kunnen je fans zich op YouTube abonneren op je kanaal zodat ze al je films gemakkelijk kunnen bekijken.

Vraag is dus wat jij wil bereiken met je videofilms en welk kanaal je daarvoor het best inzet?

Hulp nodig bij het uitbouwen van je online strategie? Contacteer me vrijblijvend, ik kom graag langs om kennis te maken en om uw project te bespreken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment