Facebook reviews

 

Waarom reviews belangrijk zijn

Wist je dat 77% van de consumenten beïnvloed wordt door online reviews? Sterker nog: 88% vertrouwt online recensies net zo hard als de persoonlijke aanbeveling van een vriend.
Online recensies zijn dan ook de digitale vorm van mond-aan-mond reclame en daarom ook zo belangrijk.

Welke recensies vinden bezoekers betrouwbaar

Er is wel een groot verschil tussen reviews op je eigen website of op andere websites of kanalen zoals Facebook, Google, Booking, Tripadvisor of Trustpilot.
Onderzoek wijst uit dat bezoekers meer vertrouwen hebben in recensies op andere websites. Logisch natuurlijk, op je eigen website kies je zelf welke reviews online gezet worden waardoor er enkel positieve commentaren getoond worden. Op andere kanalen of websites heb je die controle niet waardoor er ook wel eens minder positieve reviews opduiken.

Reviews op Facebook

Ook op Facebook kan je recensies ontvangen. Die verschijnen automatisch op een apart tabblad waar je naartoe kan door in de linkerkolom op recensies te klikken. Die recensies verschijnen dus niet tussen je berichten waardoor je fans en volgers ze ook niet automatisch te zien krijgen.
Heb je een mooie recensie gekregen dan loont het zeker de moeite om die extra onder de aandacht te brengen. In onderstaande video laat ik zien hoe je op heel eenvoudige manier je recensie kan delen zodat die meer bereik krijgt.

 

 

Heb je nog een vraag over Facebook recensies, laat dan hieronder een berichtje achter.
  

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment