linkedin

Heb je ook heel wat waardevolle contacten op LinkedIn?
Wist je dat je die contacten ook heel gemakkelijk kan exporteren zodat je die mensen ook kan aanspreken via mail?
In onderstaand filmpje laat ik je zien hoe je je LinkedIn contacten heel eenvoudig kan exporteren en opslaan.

Denk even na voor je je LinkedIn contacten een nieuwsbrief stuurt

Wees je er van bewust dat je Linkedin contacten zich niet hebben opgegeven voor je nieuwsbrief en het mogelijk ook niet waarderen als je hen toevoegt aan je e-maillijst zonder daarvoor toestemming te vragen.
Waarom zou je het toch doen? Uiteraard kan je de meeste dingen ook vertellen via een update of blogartikel op LikedIn. Het grote voordeel van een nieuwsbrief is dat je via de statistieken perfect kan opvolgen wie je nieuwsbrief heeft geopend en welk artikel ze gelezen hebben.

Voorkom ergernis.

Zelf krijg ik ook niet graag nieuwsbrieven waarop ik niet heb ingeschreven en dat is waarschijnlijk niet anders voor je contacten op Linkedin. Hoe vermijd je ergernis?

  • Filter eerst je lijst en spreek enkel de mensen aan waar je echt contact mee had.
  • Maak een aparte lijst van die LinkedIn contacten en stuur die groep eerst een mail waarin je toestemming vraagt om hen regelmatig interessante informatie te sturen. Link daarbij door naar een opt-in formulier waar ze hun aanmelding kunnen bevestigen.
  • Bedank je contact voor de bevestiging.
  • Stuur hen vervolgens automatisch een aantal mails met zeer waardevolle content. Via Mailchimp of YourMailingListProvider kan je eenvoudig automatische mailfunnels opzetten, zodat je die inschrijvingen niet handmatig moet gaan opvolgen.

Spreek je LinkedIn contacten ook aan via Facebook

Je kan je lijst met LinkedIn contacten ook opladen in Facebook en een aangepaste doelgroep
doelgroep

Een doelgroep is een specifieke groep mensen die je wil bereiken met jouw product of dienst. Het zijn de mensen die zich er het meest door aangesproken voelen. Hoe nauwkeuriger jij je doelgroep kan bepalen, hoe gemakkelijker het zal zijn om de juiste marketingacties te ondernemen.
maken
. Facebook vergelijkt dan de e-mailadressen die je oplaadt met de e-mailadressen van Facebookprofielen en zodra hij die gevonden heeft, zal hij daar een doelgroep van maken. Je contactpersoon zal zich niet bewust zijn van die actie maar zal vanaf dan wel jouw advertenties zien voorbij komen op zijn tijdlijn.
Hou er rekening mee dat Facebook niet alle adressen zal terugvinden. Mogelijk heeft iemand geen Facebook account of gebruikt hij een zakelijk mailadres op LinkedIn en een persoonlijk mailadres op Facebook.

Meer uit je LinkedIn profiel halen

LinkedIn is een heel krachtige tool die je enorm kan helpen met het uitbreiden van je netwerk en nieuwe contacten leggen. Wil je er meer over weten, lees dan zeker mijn artikel met 10 tips voor een perfect LinkedIn profiel.
Heb je nog vragen over de mogelijkheden van LinkedIn of over het opzetten van automatische mailfunnels, neem dan gerust contact met me op, ik help je graag op weg.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment