FB meerdere talen

Tot voor kort was het lastig om met meerdere talen om te gaan op Facebook. Via doelgroepbepaling kon je wel al bepalen wie welke berichten kan zien, maar het is omslachtig en niet waterdicht. Stel dat je via doelgroepbepaling een bericht zichtbaar maakt voor Nederlandstalingen dan kunnen de mensen die hun Facebook taalinstelling op Engels hebben staan je update niet zien. Een alternatieve oplossing is om verschillende Facebook pagina's op te stellen in verschillende talen, waardoor je dan weer verschillende pagina's moet gaan beheren.

Nieuwe functionaliteit voor berichten in verschillende talen op Facebook

Blijkbaar was ook Facebook zich bewust van dit probleem en werd de optie 'meerdere talen' toegevoegd. Maak je nu een nieuw bericht dan kan je het bericht opstellen in meerdere talen zoals je ziet op onderstaande afbeelding.

meerdere talen

Mogelijk zie je deze optie nog niet staan, ze wordt namelijk niet automatisch geactiveerd en Facebook heeft ze goed verborgen.
In onderstaand filmpje toon ik je hoe je deze functionaliteit activeert en hoe ze werkt.

Hoe ziet de bezoeker een meertalig bericht?

Jouw fans zien nu je berichten in de taal zoals ingesteld op hun Facebookprofiel. Staan de instellingen op Nederlands, dan ziet je fan de update ook in het Nederlands, staan zijn instellingen op Engels, dan ziet hij het bericht in het Engels. Het grote verschil is dus dat je fans het bericht steeds zullen zien en dat is waar het bij doelgroepbepaling kon fout lopen.

Heb je nog vragen of opmerkingen over deze functie op Facebook, stuur me dan gerust een mailtje op martine@id4web.be.

Veel succes!!

Reacties mogelijk gemaakt door CComment