1. Het opzetten van een webshop vraagt tijd en investering. Denk vooraf goed na over de structuur van uw webshop, de onderverdeling van uw producten en de informatie die u gaat meedelen.
Daarna kan gestart worden met het ontwerpen van de webshop zodat de look&feel bij uw product past. Vervolgens kan gestart worden met het opzetten van de webshop, het schrijven van teksten, verzamelen van fotomateriaal, bepalen van de leveringskosten enz.
2. Maak gebruik van een degelijk cms-systeem dat kan afgestemd worden op uw behoeftes. Wij bieden u 3 systemen aan, afhankelijk van uw plannen. Wil u vooral een website met beperkte webshop (tot max. 100 producten) dan gebruiken we Joomla met VirtueMart voor uw webshop.
Wil u een webwinkel opzetten met max. 1000 producten dan raden we u Presta aan, een professioneel systeem dat qua look en feel nog uitgebreide mogelijkheden biedt.
Wil u een e-commerce met meer dan 1000 producten opzetten, dan maken we gebruik van Magento, niet het eenvoudigste maar wel het meest uitgebreide systeem.
3. Bepaal de USP's* van uw product en maak die duidelijk in uw webshop. U kan de klant niet aanspreken zoals in een fysieke winkel, dus maak al op de homepage duidelijk waarom de bezoeker bij u aan het juiste adres is en wat u uniek maakt.
4. E-commerce is zeer goed meetbaar. Evalueer regelmatig uw verkopen en kijk waar u kan bijsturen. Bekijk ook de statistieken van Google Analytics, welke pagina's worden vaak bezocht en welke niet? Volgen klanten de stappen die u zou willen? Op welke pagina haken klanten af en waarom? Door hier op regelmatige tijdstippen mee bezig te zijn, kan u de webshop steeds optimaliseren en uw omzet verhogen.
6. Schep vertrouwen en laat zien wie u bent. Vermeld de benaming van uw bedrijf, adres, BTW-nummer, telefoonnummer en e-mailadres. Laat weten waar de consument terecht kan met zijn klachten. Wees duidelijk en volledig over uw aanbod. Geef een duidelijk prijs, vermeld extra kosten en voorwaarden. Zorg dat je voldoet aan de wettelijke informatieplicht.
7. Plaats uw algemene voorwaarden online. Hierin kan u voorwaarden opnemen over levertermijn, garantie ed.
8. Plaats geen vooraf aangevinkte vakjes voor verzekeringen, bijkomende opties ed. Extra's mag je immers enkel verkopen met uitdrukkelijke toestemming van de consument.
9. Zorg voor een veilige en vlotte betaalomgeving. Voor velen is betalen op internet toch nog een drempel, zorg dus voor een betrouwbaar betaling systeem zodat uw klant met een gerust hart zijn gegevens durft achter te laten. U zal hiervoor gebruik moeten maken van een partner zoals Ogone (nu Ingenico), Paypall of Multisafepay. Er zijn verschillende aanbieders op de markt. Uw uiteindelijke keuze zal afhankelijk zijn van technologie, service en tarieven.
10. Hou rekening met de informatieplicht na de bestelling en bevestig de aankoop door een mail te sturen met een overzicht van de bestelling, duidelijke prijzen en leverdatum.
Tip!! Houd budget over voor internetmarketinginternetmarketing
Dit is marketing van producten of diensten via het internet, ook wel online marketing genoemd. Internet marketing maakt oa gebruik van SEO, content marketing, e-mail marketing, sociale media en online advertising.
.
Laat van u horen en zorg voor een goede positie in Google. Maak gebruik van sociale media, nieuwsbrieven, een blog
blog
Een blog of weblog is een online dag- of logboek dat op regelmatige basis door de blogger (schrijver) geactualiseerd wordt. Het kan ook een nieuwtjes platform zijn op een website. Blogs worden meestal chronologisch gepost, met het meest recente artikel bovenaan. Er kunnen in een blog behalve tekst ook afbeeldingen of video’s voorkomen. Afhankelijk van de schrijver en het onderwerp kan een blog tot duizenden bezoekers per dag hebben.
, … maw zorg dat u gevonden wordt!
* USP: Een unique selling proposition is een eigenschap van een product die het onderscheidt van vergelijkbare producten.
Hulp nodig bij het opzetten van een webshop? Contacteer ons vrijblijvend voor een gesprek en prijsofferte.
Reacties mogelijk gemaakt door CComment