Joomla is een uitstekend Content Management Systeem, wat betekent dat je zonder enige kennis van htlm de website kan aanpassen en updaten.

Bovendien kan je steeds medewerkers toevoegen en specifieke rechten toekennen. Je kan dus met meerdere mensen aan de website werken waarbij ieder zijn specifieke taak krijgt met bijhorende rechten.
Hieronder vind je een overzicht van de verschillende gebruikersgroepen en hun rechten:

  • geregistreerd: Een geregistreerd gebruiker kan enkel inloggen op de frontend van de website, bv om in te loggen in een webwinkel, een bericht te plaatsen in het gastenboek of deel te nemen aan het forum.
  • auteur: een auteur heeft dezelfde rechten als de geregistreerde gebruiker maar kan ook artikelen aanmaken. Hij zal die artikelen echter niet kunnen publiceren. Deze groep kan handig zijn als verschillende mensen artikelen schrijven binnen hun eigen specialisatie waarbij de hoofdredacteur de artikelen controleert voor die online gaan.
  • editor: de editor heeft dezelfde rechten als de auteur maar kan de artikelen ook bewerken. Ook hij kan niet rechtreeks publiceren.
  • hoofdredacteur: de hoofdredacteur heeft dezelfde rechten als de editor maar kan de artikelen ook publiceren.
  • beheerder: deze groep kan niet alleen artikelen publiceren maar heeft ook toegang tot het administratiepaneel en kan gebruik maken van artikelbeheer, menubeheer, mediabeheer enz. Hij heeft geen toegang tot het gebruikersbeheer of de algemene instellingen.
  • administrator: de administrator kan ook in het gebruikersbeheer (maar kan geen superadministrator verwijderen) en heeft ook toegang tot de componenten.
  • super administrator: heef toegang tot alle functies in het administratie controlepaneel.

Nog vragen over het gebruikersbeheer binnen je website, contacteer ons!

Reacties mogelijk gemaakt door CComment