SEO kleine bedrijven


Google SEO
SEO

Dit staat voor Search Engine Optimization of zoekmachineoptimalisatie in het Nederlands. Het is een verzameling van technieken die een website kunnen verbeteren waardoor hij makkelijker gevonden wordt in Google.

is echt niet alleen weggelegd voor grote multinationals, integendeel zelfs.
Het woord SEO of Search Engine Optimization klinkt voor veel ondernemers als iets dat te moeilijk is om zelf te doen en te duur om uit te besteden. Maar is dat wel zo?

Waarom ik van SEO hou!

Toen ik heel wat jaren geleden startte met webdesign, hechtte ik vooral veel belang aan een mooie website. Vanuit mijn opleiding als grafisch vormgever was dat logisch en bovendien was ik daar ook goed in.
Zo maakte ik ook mijn eigen eerste website en al zeg ik het zelf, die was best mooi.
Maar helaas, veel bezoekers kreeg die niet en ik haalde er al helemaal geen nieuwe klanten uit.
Ik besefte dan ook al snel dat een website meer moet zijn dan mooi. Een goede website is zodanig opgezet dat hij je helpt je doelen te bereiken. Goede content is daarbij noodzakelijk maar hij moet ook goed scoren in de zoekmachines en daarvoor is SEO een belangrijke factor. Je wil immers gemakkelijk online gevonden worden op het moment dat iemand op zoek gaat naar jouw dienst of product.

De voorbije jaren heb ik Google enorm zien evolueren en die evolutie is zeker in het voordeel van kleine ondernemingen. Een kleine bedrijf is over het algemeen veel wendbaarder en kan sneller inspelen op veranderingen. In grote bedrijven moet er vaak eerst 5x toestemming gevraagd worden voor er iets in gang kan gestoken worden.

Wat is Google SEO dan eigenlijk?

SEO is een proces waarbij je je website of webshop optimaliseert om hoger te ranken in de zoekresultaten.
Een deel daarvan is technisch en mogelijk is het zinvol om dat deel uit te besteden aan een expert, tenzij je zelf IT'er bent natuurlijk. Een expert kan je website verbeteren op snelheid en mobielvriendelijkheid, kan er voor zorgen dat er een sitemap
sitemap

Dit is een overzicht van alle pagina’s binnen een website, te vergelijken met een inhoudsopgave in een boek. Naast een sitemap voor de bezoeker, die vaak in de footer staat, kan je ook een sitemap indien bij Google om je website sneller te laten indexeen.
wordt ingediend en dat je SSLSSL

SSL staat voor beveiliging van de internetverbinding en zorgt ervoor dat de informatie op de website beveiligd is en niet leesbaar is voor derden. Je herkent het aan het hangslotje voor de URL. De nieuwe privacy wetgeving (GDPR) verplicht het gebruik van deze beveiliging.
-certificaat
in orde is. Die basis is belangrijk.

Maar daarnaast gaat SEO vooral over inhoud of interessante en relevante content die inspeelt op de vragen en problemen van je bezoeker. Heb je een goed beeld van wie je potentiële klant is en waar hij van wakker ligt, dan heb je de basis van je website.
Schrijf je graag en vlot dan kan je zelf aan de slag met het schrijven van je teksten.

Voor die teksten zijn wel wat regels. Je zal rekening moeten houden met een min. lengte voor goede indexeerbaarheid, je moet er je trefwoorden in verwerken (zonder te overdrijven) en ze moeten schermvriendelijk opgemaakt worden zodat ze vlot leesbaar zijn voor je bezoeker. Aan jou de keuze of je je gaat verdiepen in die regels of dat je hier gaat samenwerken met een expert die jouw teksten optimaliseert voor Google en voor het internet.

Hoe je als klein bedrijf wint van de multinational

Het mooie aan Google SEO is dat het voor een klein bedrijf mogelijk is om de competitie aan te gaan met de grote mulitnationals, budget is immers van ondergeschikt belang.
Google wil immers de zoekresultaten tonen die het meest relevante antwoord geven op een zoekopdracht. De inhoud van je website is dus de belangrijkste factor. Is de content van jouw website beter dan die van je concurrent dan zal Google jouw website hoger ranken, los van de grootte van je bedrijf.
In onderstaande korte video leg ik je uit wat Google eigenlijk wil. Eens je dat begrijpt, wordt het een pak makkelijker om te weten hoe je je website kan optimaliseren.

Meer klanten dankzij Google SEO.

Hoe hoger je website scoort in de Google zoekresultaten, hoe gemakkelijker het wordt om een goede online marketingonline marketing

Dit is het verkopen van producten of diensten via digitale weg. Het is daarbij belangrijk om met de juiste strategieën de exacte doelgroep tot kopen te laten overgaan. De basis van online marketing is een grondig onderzoek en analyse zodat de juiste marketing strategieën gebruikt wordt.
structuur
op te zetten die je helpt de juiste bezoekers aan te spreken en om van die bezoekers ook klanten te maken.
Met een goede online marketing tactiek bouw je aan een systeem dat echt voor je werkt. Je website wordt dan meer dan een online visitekaartje maar wordt een werkinstrument dat je constant nieuwe potentiële klanten bezorgt waardoor je bedrijf kan groeien en bloeien.

De kern van een dergelijk marketingsysteem is altijd je website en SEO. Is je website geoptimaliseerd voor de zoekmachines en is de inhoud geoptimaliseerd voor je bezoeker dan kan je de volgende stap nemen en een online marketing systeem opzetten waarmee je bezoekers gaat omzetten in klanten. Wil je meer weten over zo'n systeem, download dan hier mijn Gratis e-boek 'Haal meer uit je Online Marketing in minder tijd'.

Hoe starten met Google SEO en marketing?

Hopelijk kon ik je met dit artikel overtuigen van de kracht van SEO en marketing. Niet alleen voor grote bedrijven maar ook voor freelancers, solopreneurs en kleine bedrijven. Maar hoe ga je nu van start?

Will je zelf aan de slag gaan dan vind je op mijn website nog een hoop blogartieklen met gratis tips en tricks.

Geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan? Laten we dan gaan samenwerken en een marketingplan opzetten dat jouw aanbod onderscheidend in de markt zet, zodat de juiste klanten en opdrachten vanzelf naar je toe komen.

Op mijn pagina online marketing vertel ik je meer over mijn werkwijze en je leest er getuigenissen van klanten.
Zin om samen te werken? Vraag dan hier een gratis kennismakingsgesprek aan.


Misschien ook interessant voor jou:

SEO tipsSEO checklist

Reacties mogelijk gemaakt door CComment